Upotrebljavamo kolačiće za poboljšanje naših usluga. Korištenjem ove stranice, pristajete na kolačiće. Informacije.
Ugrijani predmeti i vruće tvari
Pri svim poslovima na pripremanju, kuhanju i serviranju hrane postoje i opasnosti od opeklina. Do njih uglavnom dolazi uslijed dodira sa vrućim dijelovima uređaja, posuda, te vrelom vodom ili hranom. Za zaštitu od opeklina kod pripremanja i kuhanja hrane najučinkovitije je provođenje ispravnih radnih postupaka i poštivanje određenih pravila ponašanja.
- Poštujte pravilo da se voda, vlažni i mokri predmeti ne stavljaju u vruću mast. Najprije ih treba ocijediti.
- Sve posude kod kuhanja i pečenja zatvarajte poklopcima.
- Ako se zapali ulje ili mast, ne gasite to vodom, već prekrivanjem.
- Pri prijenosu ugrijanih posuda neka vam uvijek budu pri ruci zaštitne rukavice.
- Za prenošenje ugrijanih i teških lonaca i kotlića u prostorijama za pripremanje hrane koristite kolica s kotačićima.