Kompletna usluga zaštite na radu

SKU
KU
Dostupno
0,00 €/0,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
-
+

Zakonom o zaštiti na radu utvrđene su osnovne obveze koje poslodavac treba ispuniti vezano uz područje zaštite zdravlja i sigurnosti radnika. Zakon predstavlja normativni okvir koji se u primjeni provodi putem nekoliko desetaka podzakonskih propisa kojima se pobliže utvrđuju određeni zahtjevi sigurnosti koji proizlaze iz odgovarajućih Direktiva koje propisuje EU.

Zakonom o zaštiti na radu određeno je da svaki poslodavac bez obzira na djelatnost koju obavlja i svoju veličinu mora izraditi dokument pod nazivom Procjena rizika te osposobiti radnike za rad na siguran način, a ovisno o svojim specifičnostima, odnosno djelatnosti koju obavlja, dužan je ispuniti i niz drugih obveza kao na primjer: izrada plana evakuacije i spašavanja, ispitivanje električnih instalacija, radnog okoliša i radne opreme, provoditi liječničke preglede, urediti način vođenja poslova zaštite na radu i sl.

Za neispunjene zakonskih obveza utvrđene su visoke novčane kazne - najčešće od 10.000 do 30.000 kn, kako za pravne tako i za odgovorne osobe, a za propuste vezane uz ispitivanja sredstva rada i radnog okoliša sankcije po inspekcijskom nadzoru uključuju i pečaćenje radnih prostorija.

Preventa d.o.o. je ovlaštena tvrtka koja vam omogućava da brzo i jednostavno ispunite sve svoje obveze po najpovoljnijim cijenama.

Vrsta usluge
Vrsta usluge Normativno uređenje