Ugovorno vođenje poslova zaštite na radu

SKU
UVP
Dostupno
0,00 €/0,00kn
Tečaj konverzije: 1 EUR = 7,53450 HRK
-
+

Pravilnikom o obavljanju poslova zaštite na radu (NN 112/14, 43/15, 72/15 i 140/15) određeno je način na koji poslodavci moraju urediti obavljanje poslova zaštite na radu.

Poslove zaštite na radu kod poslodavca koji zapošljava do 49 radnika može obavljati on sam ili njegov ovlaštenik (koji s poslodavcem ima ugovor o radu) ukoliko ispunjavaju jedan od slijedećih uvjeta:
-položen opći dio stručnog ispita zaštite na radu pri nadležnom Ministarstvu
-završeno usavršavanje za specijalistu zaštite na radu kod obrazovne ustanove
-položen državni stručni ispit iz područja gradnje
-položen majstorski ispit
-položen pravosudni ispit
-imaju potrebna znanja iz zaštite na radu stečena tijekom redovitog školovanja (moraju posjedovati dokaz u svjedodžbi ili indeksu da je položen predmet „Zaštita na radu“
Smatra se da su potrebna znanja tijekom školovanja stekli i liječnici, stomatolozi, magistri farmacije te doktori veterine koji obavljaju poslove u struci.

Ukoliko poslodavac ne ispunjava navedene uvjete ili nema zaposlenu osobu koja ih zadovoljava, može ugovoriti obavljanje poslova zaštite na radu s ovlaštenom tvrtkom.

Svim poslodavcima koji nisu uskladili obavljanje poslova zaštite na radu s propisanim uvjetima, nudimo različita rješenja vezana uz obvezu vođenja poslova zaštite na radu.

Poslodavci koji nisu uredili način obavljanja poslova zaštite na radu izlažu se mogućnosti kažnjavanja u slučaju inspekcijskog nadzora. Kazna za poslodavca (tvrtku) iznosi 30.000 kn, a za odgovornu osobu 6.000 kn.

Vrsta usluge
Vrsta usluge Normativno uređenje