Povodom Europskog tjedna za sigurnost i zdravlje na radu koji se održava u listopadu, Udruženje inženjera zaštite i zdravlja  na radu (UIZZNR) organiziraju međunarodni seminar/webinar u petak 28.10.2022.,uz  predviđeno trajanje programa od 10:00-15:00 sati, u Banja Luki, hotel Courtyard by Marriott Banja Luka.

Navedeni seminar/webinar dio je programa stalnog stručnog usavršavanja ESSE-a,a organizatori su organizirali predavanja koje će održati stručni autori.

Program seminara/webinara

  • LEGISLATIVA ZAŠTITE NA RADU U REPUBLICI SRPSKOJ Pozvano uvodno predavanje: zakonski okvir zaštite na radu, propisi iz oblasti zaštite na radu, odbor za zaštitu na radu i centralni odbor za zaštitu na radu, procjena rizika na radu, procjena rizika na radu u rudarstvu. Vladislava Tadić, dipl.iur. (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina)
  • ZAKONSKA REGULATIVA ZA EDUKACIJU ZA ZAŠTITU NA RADU U HRVATSKOJ Pozvano uvodno predavanje: zakonski okvir zaštite na radu Hrvatskoj, zakonski zahtjevi za edukaciju za zaštitu na radu u Zakonu o zaštiti na radu, zahtjevi propisa (podzakonskih akata) za edukaciju za zaštitu na radu. dr.sc. Josip Taradi (Hrvatska)
  • USPOSABLJANJE OSEBJA ZA GAŠENJE ZAČETNEGA POŽARA - RAZLIČNI SIMULATORJI USPOSABLJANJA Primož Štraus, dip.varn.inž. (Slovenija)
  • AUTOMATIZACIJA ONLINE OSPOSOBLJAVANJA Petar Weigand, ing.inf. (Hrvatska)
  • SISTEM EDUKACIJE ZA ZAŠTITU U PREDUZEĆU ARCELORMITTAL D.O.O. PRIJEDOR Pozvano uvodno predavanje: uvod u obrazovanje za zaštitu na radu, sistem i model edukacije za zaštitu na radu u preduzeću ArcelorMittal Prijedor. Davorin-Rino Šikman, dipl.inž.rud., doc.dr.sc. Biljana Vranješ (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina)
  • RAZVOJ KULTURE BEZBIJEDNOG RADA U RAFINERIJI ULJA MODRIČA Dragana Mitrović, dipl.ing.tehn. (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina)
  • OSPOSOBLJAVANJE ZA RAD NA VISINI Marko Štajner, mag.ing.mech., mr.sig. Bruno Štajner (Hrvatska)
  • OSPOSOBLJAVANJE ZA SIGURAN RAD NA VISINI PRI ODRŽAVANJU VISOKONAPONSKIH POSTROJENJA Zlatko Haramustek dipl.ing.sig/el.ing., Kristijan Jelić dipl.ing.sig. (Hrvatska)  

Rok za prijavu sudionika webinara (koji nisu autori) 24.10.2022.

Sudionici koji prisustvuju seminaru u dvorani u hotelu plaćaju kotizaciju 70 Eura/140 KM.