Udruga za promicanje zaštite ljudi u radnoj i životnoj okolini Međimurske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo / Službom za toksikologiju organizira tečaj pod nazivom „Tečaj o opasnim kemikalijama za radnike koji neposredno rukuju kemikalijama“. Tečaj će se održati online 27.09.2023. od 09:00 do 14:00 sati. Nakon tečaja, održati će se ispit o opasnim kemikalijama za radnike koji neposredno rukuju kemikalijama, koji će se održati 4.10.2023. godine, od 9:00 do 10:00 sati u Multimedijalnoj dvorani u prizemlju Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje d.o.o. u Čakovcu, na adresi Ulica bana Josipa Jelačića 22/b.

Sve pravne i fizičke osobe koje se bave proizvodnjom, distribucijom ili upotrebom opasnih kemikalija imaju zakonsku obvezu osigurati da na radnom mjestu gdje se te kemikalije koriste zapošljavaju radnike koji su prošli obavezno osposobljavanje i stekli potrebna znanja o sigurnom rukovanju opasnim kemikalijama. Ova mjera osigurava zaštitu zaposlenika od mogućih opasnosti i pridonosi sigurnijem okolišu u radnom i životnom prostoru.

PRIJAVE:

Prijavu je potrebno izvršiti do 22.9.2023. putem linka https://apsot.hzjz.hr/polaznici/, a prijavu je potrebno poslati na e-mail: [email protected].